Salamander

Az ablakgyártásnál nem jellemző szempont a szép formai kialakítás, azonban az igényességet tükrözi, hogy a Streamline profil üveglécei egy kecsesebb, íves formával rendelkeznek, amik az íves profilt valóban harmónikussá teszik. Ezenfelül a Salamander profilok szinte egyedül a nyílászárók közt extra fehér színben készülnek. Ennek következményeképp az UV sugárzás következtében fellépő színvesztés ennél a típusnál később következik be.

Amit a Salamander nyílászáróinkhoz minden esetben ajánlunk.(kattintással elérhető)

Kép3

SALAMANDER 76

SALAMANDER 76 műanyag nyílászáró

 • “A” kategóriás 5 légkamrás műanyag ablak profil UW stabil keverékből
 • 76mm vastag tok és 82mm vastag szárnyból idealáis akár 3 rétegű üvegezéssel rendelés esetén is.
 • MACO alapbiztonsági vasalat
 • hibás működés gátló
 • résszellőző funkció
 • fehér vagy színes kivitelben egyaránt rendelhető választható színek
 • 2 vagy 3 rétegű üveggel is rendelhető

A műanyag ablak hőátbocsátási tényezői 2 rétegű üvegezés esetén:

 • Ug=1,0 W/m2K (üvegezés)
 • Uw=1,3 W/m2K (teljes szerkezet)

A műanyag ablak hőátbocsátási tényezői 3 rétegű üvegezés esetén:

 • Ug=0,67W/m2K (3 rétegű üvegezés)
 • Uw=1,1W/m2K (3 rétegű üvegezéssel a teljes szerkezetre)

Hőátbocsátási tényezők meleg peremes 3 rétegű CLIMAGUARD üvegezés esetén:

 • Ug=0,5 W/m2K (üvegezés)
 • Uw=0,8 W/m2K (teljes szerkezet)

 

Részletes leírás (kattintással elérhető).

 

Kép4

SALAMANDER 92 BLUEVOLUTIN 3


SALAMANDER 92 BLUEVOLUTIN 3 műanyag nyílászáró

A műanyag ablak főbb jellemzői: 

 • “A+” kategóriás 6 légkamrás műanyag ablak UV stabil műanyag keverék alkalmazásával.
 • 92mm vastag tok és szárny a középtömítésnek köszönhetően maximális hő és hang szigetelést biztosít
 • MACO emelt színtű biztonsági vasalat, hibás működés gátló, résszellőző funkció, S kilincs alkalmazásával.
 • Betöréssel szembeni ellenállóság: 3-as ellenállósági osztályig (WK3), 2-es ellenállósági osztályig (WK2) merevítés nélkül
 • fehér vagy színes kivitelben egyaránt rendelhető választható színek

A műanyag ablak hőátbocsátási tényezői 3 rétegű üvegezés esetén:

 • Ug=0,67 W/m2K (üvegezés)
 • Uw=0,8 W/m2K (teljes szerkezet)

Hőátbocsátási tényezők meleg peremes 3 rétegű CLIMAGUARD üvegezés esetén:

 • Ug=0,5 W/m2K (üvegezés)
 • Uw=0,72 W/m2K (teljes szerkezet)

 

Részletes leírás (kattintással elérhető).

 

 


 

A SALAMANDER SL 76 műanyag nyílászárók kíváló hőszigetelő képességéről már minden a műanyag ablakokat érdeklő ember olvashatott. Extra sima felületének és íves kailakításának köszönhetően könnyű takarítani, ráadásul a sima felületen nehezebben áll meg a szennyeződés és a víz is.

Nagyon vastag az 5 légkamrás műanyag ablakok közt a legvastagabb 84mm-es szárnnyal rendelkezik. Amihez szintén egy kiemekedően vastag 76mm-es tok tartozik.

A német illetőségű Salamander nyílászárókat Európa szerte egyre jobban kedvelik a vásárlók, így ezeknek a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a legnevesebb márkák közé sikerült feltornásznia magát.

image001

A megemelt műanyag nyílászáró tok és ablak szárny vastagságnak köszönhetően ideális a 3 rétegű üveg alkalmazására is.

Sok cég alkalmaz olyan műanyag ablak szárnyat ami íves vízvetős kialakítású, de a SALAMANDER ablakoknak sikerült ezt a legjobban megvalósítani. A vízvetős szárny lényege, hogy a külső tömítő gumit ne érje a nyílászáró külső oldalán lefolyó csapadék.

A Salamander BluEvolution 6 légkamrás műanyag nyílászáró a legvastagabb nem kevesebb mint 92mm-es beépítési mélységgel rendelkező műanyag ablak. Ezzel a kínálatunk legmasszívabb nyílászárójává avanzsálta magát. A nyílászáró tökéletes szigeteléséért a valódi középtömítés mellett a 3 rétegű üveg gondoskodik. Ráadásul a 3 rétegű üvegért nem kell felárat fizetnünk mivel alapáron kapjuk a nyílászáróhoz.

A 6 légkamrás “A+” kategóriában magasabb műaszaki tartalmat biztosít mint a Kömmerling 88+ műanyag ablak. Normál 3 üvegezés mellett ideális mindenhol ahol a tökéletes szigetelésre törekszünk. Passzívházakhoz és téglaépületekbe egyaránt javasolt, a passzívházakhoz is ideális nyílászáró lehet a ClimaGuard üvegezé használatával.

Egy felső kategóriás műanyag ablak nem lenne teljes ha nem lehetne elérni a fehér színen kívül egyéb színekben is. A fehér színben szürke gumitömítéssel míg a színes nyílászáróknál fekete gumival érhető el.

Meleg peremezés.

A meleg-peremes távtartó csökkenti a páralecsapódás veszélyét. Ezzel javítja a higiéniát, melynek eredménye, egy egészséges működő belső klíma. Az ablakok és homlokzatok számított hőátadási tényezője (Uw) egyértelműen igazolja, hogy a műanyag távtartó kedvezőbb mutatókkal, értékekkel rendelkezik, mint az alumínium.

image002
image001

Az üveg hőszigetelés szempontjából leggyengébb pontja a távtartó, amely jó hővezetése miatt Hő hidat képez és páralecsapódáshoz vezethet. A hő hídeffektus minimalizálása érdekében az alumínium anyagú távtartók használata egyre jobban csökken. A “meleg-perem” távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás és az Uw-érték csökkentésére. A „meleg-perem” távtartó rendszer bizonyos fokig gyengíti a fém és üvegérintkezés mentén kialakult hő hidat.

 

RAL beépítés

Egy kiváló hőszigetelő képességű műanyag ablak, ajtó beépítése során kevesen gondolnak arra, hogy a nem megfelelő ablakbeépítés sokat ronthat az összesített hőszigetelési értéken. Persze eleinte még ez nem jelentkezik, hanem majd csak néhány év elteltével,

amikor a poliuretán szigetelő hab (pur-hab) a nedvesség hatásra sokat veszít a szigetelő képességéből.

image003

image004

image005

image006

A lakóingatlanokban egy nap alatt rengeteg pára halmozódik fel (4 személy esetén kb. 14 liter), ami a lakás hidegebb területein lecsapódik – ez természetes velejárója minden ingatlannak, ahol emberek élnek. A hagyományos ablakbeépítés esetén a műanyag ablak és a falazat közötti rést kitöltő pur-hab hamar elveszítheti az eredeti hőszigetelő képességét, főként akkor, ha folyamatosan nedvesség éri a pur-hab vágott felületeit. Egy innovatív eljárással – a németországi RAL szabvánnyal – megőrizhető a pur-hab, és így a nyílászáró szigetelő képessége. A VBH által forgalmazott Greenteq ablakbeépítési rendszer ajánlott minden műanyag ablakcsere esetén, akár középkategóriás, akár csúcskategóriás műanyag ablakról legyen szó.