Rehau

A Rehau nyílászárók a magas minőséget egyediséget jelenti! A Németországból származó profil több mint 50 éves múltra tekint vissza. Csak elképzelni kell és a Rehau megalkotja!

Rehau nyílászáróinkhoz minden esetben ajánljuk.(kattintással részletek)

Rehau nyílászárók típusai

REHAU 70-es rendszer (ECOSOL)

REHAU 70 műanyag nyílászáróTermék paraméterei       

 • Beépítési mélység: 70 mm (opcionális: 80 mm Design-tok) / Ütközőtömítés
 • Kamraszám: 5-kamrás (6-kamrás)
 • Hőszigetelés: Uf= 1,3 W/m2K (standard merevítés)
 • Hőszigetelés: Uf= 1,2 W/m2K (hőhídmentes merevítés)
 • Hanggátlás: 4-es hanggátlási osztály (VDI 2719)
 • Betöréssel szembeni ellenállóság: WK 2-ig (V ENV 1627)
 • Légzárás/vízzárás C igénybevételi osztályig (DIN 18055)
 • Párakicsapódás-mentes sarokablak-sorolás

 

 

Részletes leírás

 

Rehau 80 Synego

 

Rehau 80 Synego műanyag nyílászáró Termék paraméterei

 • Beépítési mélység: 80 mm / középtömítés
 • Kamraszám: 7 kamrás tok; 6 kamrás szárny
 • Hőszigetelés: Uf = 0,94/1,0 W/m2K
 • Légáteresztés: 4 (EN 12207); Vízzárás: 9A (EN 12208)
 • Anyag: PVC alapanyagból a kiváló felületi minőség érdekében, HDF felületi technológiával
 • Hanggátlás: 5-ös hanggátlási osztályig, Rwp = 46 dB
 • Betöréssel szembeni ellenállóság: RC2-es ellenállósági osztályig (WK2)

 

 

Részletes leírás

 

REHAU 86 GENEO

REHAU 86 GENEO műanyag nyílászáróTermék paraméterei

 • Beépítési mélység: 86 mm / középtömítés
 • Kamraszám: 6-kamrás
 • Hőszigetelés: Uf = 0,8 W/m2K-ig
 • Légáteresztés: 4 (EN 12207); Vízzárás: 9A (EN 12208)
 • Energiamegtakarítás: 76%-ig*
 • Anyag: RAU-FIPRO szálerősítésű alapanyag körbefutó, koextrudált látszó felülettel a már bizonyított, értékes RAU-PVC alapanyagból a kiváló felületi minőség érdekében
 • Hanggátlás: 5-ös hanggátlási osztályig merevítés nélkül, Rw,P = 47 dB Rw = 50 dB üvegezéssel
 • Betöréssel szembeni ellenállóság: 3-as ellenállósági osztályig (WK3), 2-es ellenállósági osztályig (WK2) merevítés nélkül

 

Részletes leírás

 

Rehau 86 PHZ

Rehau 86 PHZ műanyag nyílászáróTermék paraméterei

 • Beépítési mélység: 86 mm / középtömítés
 • Hőszigetelés: Uf = 0,77 W/m2K-ig
 • Kamraszám: 6 kamrás
 • RAU-FIPRO szálerősítésű kompozit műanyag profilmag, koextrudált kiváló felületű RAU-PVC külső réteggel körülvéve.
 • Alkalmas fokozott hanggátlású nyílászárók elkészítésére akár Rw= 47 dB értékig
 • Betöréssel szembeni ellenállóság: 3-as osztályig, merevítés nélkül 2-es osztályig
 • Légáteresztés: 4 osztály (EN 12207)
 • Vízzárás: 9A osztály (EN 12208)

 

Részletes leírás

 

 


 

REHAU 70 mm-es rendszerei a magas fokú hőszigetelést design-sokszínűséggel kombinálja. Úgy a 70 mm-es beépítési mélységű 5 légkamrás, mint a 80 mm-es beépítési mélységű 6 légkamrás esetében az ütközőtömítéses rendszer mindig meg tud felelni az alacsony energiafelhasználási standardok által támasztott igényeknek. Az igényes megjelenést lekerekített, vagy kétszer tört kontúrú szárny -, illetve tokprofiljának köszönheti.

Meleg peremezés.

A meleg-peremes távtartó csökkenti a páralecsapódás veszélyét. Ezzel javítja a higiéniát, melynek eredménye, egy egészséges működő belső klíma. Az ablakok és homlokzatok számított hőátadási tényezője (Uw) egyértelműen igazolja, hogy a műanyag távtartó kedvezőbb mutatókkal, értékekkel rendelkezik, mint az alumínium.

image002
image001

Az üveg hőszigetelés szempontjából leggyengébb pontja a távtartó, amely jó hővezetése miatt Hő hidat képez és páralecsapódáshoz vezethet. A hő hídeffektus minimalizálása érdekében az alumínium anyagú távtartók használata egyre jobban csökken. A “meleg-perem” távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás és az Uw-érték csökkentésére. A „meleg-perem” távtartó rendszer bizonyos fokig gyengíti a fém és üvegérintkezés mentén kialakult hő hidat.

 

RAL beépítés

Egy kiváló hőszigetelő képességű műanyag ablak, ajtó beépítése során kevesen gondolnak arra, hogy a nem megfelelő ablakbeépítés sokat ronthat az összesített hőszigetelési értéken. Persze eleinte még ez nem jelentkezik, hanem majd csak néhány év elteltével,

amikor a poliuretán szigetelő hab (pur-hab) a nedvesség hatásra sokat veszít a szigetelő képességéből.

image003

image004

image005

image006

A lakóingatlanokban egy nap alatt rengeteg pára halmozódik fel (4 személy esetén kb. 14 liter), ami a lakás hidegebb területein lecsapódik – ez természetes velejárója minden ingatlannak, ahol emberek élnek. A hagyományos ablakbeépítés esetén a műanyag ablak és a falazat közötti rést kitöltő pur-hab hamar elveszítheti az eredeti hőszigetelő képességét, főként akkor, ha folyamatosan nedvesség éri a pur-hab vágott felületeit. Egy innovatív eljárással – a németországi RAL szabvánnyal – megőrizhető a pur-hab, és így a nyílászáró szigetelő képessége. A VBH által forgalmazott Greenteq ablakbeépítési rendszer ajánlott minden műanyag ablakcsere esetén, akár középkategóriás, akár csúcskategóriás műanyag ablakról legyen szó.

kép5

Ha igazán egyedi megjelenésű nyílászárókra vágyik, az alumínium burkolatos műanyag ablakokat ajánljuk. A manapság hódító minimál stílusú építészet legfontosabb elemei a nagy üvegfelületű nyílászárók. A modern megjelenés hatását a jól megválasztott alapanyagok is erősítik. A középületekben és irodaépületekben már jellemzően alumínium nyílászárókat építenek be és ez egyre gyakoribb a magasabb minőségű családi házépítésnél is. Sokakat azonban elrettent a jó minőségű hő híd mentes alumínium nyílászárók árkategóriája. Nekik ajánljuk az alu borításos műanyag ablakokat. A technokrata megjelenésű, alumínium klippes műanyag nyílászárók a RAL skála bármely színében kérhetők, akár strukturált, matt felületű festéssel is. Hőszigetelés tekintetében az alu burkolatos műanyag ablak tulajdonságai megegyeznek a burkolat nélküli kivitellel. Ezt a nyílászáró kategóriát elsősorban három rétegű üvegezéssel javasoljuk, melynek hatása tovább fokozható a hő híd mentes Cromatech Ultra üveg távtartó alkalmazásával. Ez a kategória rejtett pántos vasalattal is rendelhető . Biztonságos, profi hő- és hangszigetelő, elegáns nyílászárók..

 

REHAU Synego a 2014-ben bemutatott, legújabb profilcsalád. Ezen 80 mm-es rendszer hivatott kiváltani a jövőben a ma még megfelelő 70 mm-es rendszereket. Mind középtömítéses, mind széltömítéses rendszerként is gyártható, a hőszigetelési és/vagy hanggátlási elvárásoknak megfelelően. A profil karakterisztikájában visszaköszön a mai modern letisztult vonalvezetés, de az ívesített szárnyprofilokat kedvelőknek is tudunk kedvezni.

­­­­­­­­­­­­­

 

Tökéletes energiahatékonyság, ablakprofilok RAU-FIPRO szálerősítésű alapanyagból. GENEO energetikai szempontból a piacon elérhető legjobb a 86 mm-es beépítési mélységű profilok közül. A GENEO-val ezért ebben az osztályban a leghatékonyabb ablakok állíthatók elő. RAU-FIPRO, a REHAU által kifejlesztett innovatív szálerősítésű alapanyag maximális stabilitást és torziós szilárdságot, valamint olyan statikai tulajdonságokat biztosít, amelyek acélmerevítés nélkül nem voltak lehetségesek. A repülőgép gyártás és a Forma-1 után a RAU-FIPRO-val most az ablakgyártásban is megjelent a szálerősítésű kompozit alapanyag.

 

GENEO PHZ passzívház ablakprofilunk előnyös tulajdonságai között fontos megemlíteni a keskeny profilkialakítást: a tok és szárny együttes mérete csak 115 mm, mely fontos az optimális benapozás miatt. Az anyagában merevített profilrendszer – RAU-FIPRO – adott méretek között acél merevítés nélkül is alkalmas nyílászárók gyártására, kisebb súlyukkal egyszerűbbé teszik a szállítást, beépítést. Az új fejlesztésű tömítésgeometriának köszönhetően könnyebb az ablakok, ajtók működtetése, csökkentett a záródási nyomás. A profilfelületek rendkívül simák, kevésbé hajlamosak a szennyeződésre, könnyen tisztíthatók, karbantarthatók. A REHAU profilok újrahasznosíthatók, környezetbarátok.

Rehau GENEO PHZ passzívház ablakprofil-rendszerünk alkalmas különböző építészeti elképzelések megvalósítására, mind forma mind szín tekintetében. Többféle színkialakítás lehetséges kasírozással, vagy külső alumínium rátétlemezekkel, mely nem csak egyedi színt ad az ablakoknak és erkélyajtóknak, hanem modern stílusú megjelenést is kölcsönöz a nyílászárónak.

A passzívház technológia az épületek energiafelhasználását a kiváló hőszigetelés és a megújuló energiaforrások kihasználásával gyakorlatilag nullára redukálja, és a környezettudatosság maximális szintjét valósítja meg. A passzívház technológia egyik sarokeleme a megfelelő nyílászárók kiválasztása. Az ablakok a háromrétegű üvegezés miatt télen kevés hőt engednek ki, viszont a magas naptényező (g) érték miatt megfelelő mennyiségű napenergiát engednek a lakótérbe. Passzívház ablakrendszereinket nemcsak azoknak a vevőinknek ajánljuk, akik passzívház építését tervezik, hanem azoknak is, akik egyszerűen extra minőségű hőszigetelésre vágynak, és nem elégednek meg az átlagos minőséggel.

Budapesti gyártóként – nem kereskedőként – közeli kapcsolatot tudunk ápolni ügyfeleinkkel a tervezés, a szaktanácsadás és a kivitelezés területén. Kereskedői árrést kiiktatva, közvetlenül állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Termékeink vezető profilja GENEO PHZ passzívház műanyag ablak rendszer, mely a német Rehau GENEO ablakprofil család extra hőszigeteléssel rendelkező változata. GENEO PHZ ablakprofil a kamrákban elhelyezett szigetelő betétek és a kamrásított középtömítés alkalmassá teszi a passzívházakban történő alkalmazásra. A profilrendszer egyesíti a GENEO profilcsalád előnyös tulajdonságait a passzívház szabványban előírt értékeknek való megfelelőséggel. A passzívház sztenderdek alapítója, a Passivhausinstitut Darmstadt által passzívházakhoz alkalmasnak minősített rendszer. A passzívház ablakrendszer egyedi méretekben és kialakításban (íves ablak, háromszög, ferde élű ablak) is elérhető.