Páramentesítés

Miért szükséges a szellőzés?

 

Ablaknyitással szellőztetni egy elavult, drága szokás

image001

Régen, amikor szükségét éreztük, kinyitottuk lakásunk ablakait otthonunk átszellőztetése érdekében. Mai energiatudatos világunkban feltehető a kérdés, hogy ez a leghatékonyabb és leggazdaságosabb megoldás? A hagyományos, ablaknyitásos vagy kézi szabályozású szellőztetéskor bent tartózkodók nem képesek megítélni, hogy valójában meddig indokolt nyitva tartani ablakot és mettől (főleg télen) csak fölösleges hőveszteség okozása. A túl rövid ideig történő szellőztetés pedig nem biztosítható  a megfelelő levegőminőség.

 

A páraszabályozott szellőzőrendszer alkalmazásával kiküszöbölhető az ablaknyitás okozta hőveszteség ugyanakkor jelentős fűtési energia takarítható meg.

A  rendszer elemei a helyiségek levegőminőségéhez igazodva automatikusan szabályozzák a légcserét, mindig csak ott és akkor szellőztetnek, ahol ténylegesen indokolt, ugyanakkor garantálják az optimális levegő minőséget az épületben.

Jobb légcsere, nagyobb komfort

Azáltal, hogy az Aereco szabályozott szellőztetési rendszer a szükségletek szerint szellőztet, nagyban hozzájárul a image003belső levegőminőség javításához. Amint egy helyiségben személyek tartózkodnak, nő a relatív pára tartalom, ekkor a páraérzékelős szellőzőelemek zsalui nyílnak, megnő a légforgalom. A kiszolgáló helyiségekben (konyha, fürdő, WC) folytatott tevékenységek fokozott szag, illetve párakibocsátással járnak. Ezek következtében az itt elhelyezett légelvezetők a páraérzékelő vagy mozgásérzékelő, esetleg kézi kapcsoló hatására nyitnak, ezáltal fokozva az elszívott levegő mennyiségét és felgyorsítva a szennyezett levegő eltávolítását.

Pára és penészmentes otthon

Az emberi kipárologtatás és a szokásos tevékenységeink (főzés, zuhanyozás, mosás) következtében felszabaduló
nedvesség páralecsapódásokat okozhat, melyek gombásodást, penészesedési folyamatokat indíthatnak el.
Ahogy növekszik a páratartalom, és ezzel a kondenzáció veszélye, a higroszabályozású szellőzőelemek nyitnak, a
fokozódó szellőzés csökkenti a páratartalmat, így megszűnik a kondenzáció veszélye.

Gázkészülékek légellátása

A nem zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható. Ezáltal ezek a berendezések biztonságosan üzemeltethetőek.

Önszabályozó szellőzőelemek

EMM automatikus működésű higro(pára)érzékelős szellőző, légbevezetők:
A helyiség páratartalmának függvényében, automatikusan szabályozza a bejutásra kerülő friss levegő mennyiségét. Csak annyi levegőt enged be, amennyi ténylegesen a helyiség optimális levegőminőségéhez szükséges, ezáltal nem okoz felesleges fűtési energiaveszteséget.

EMF kézi beállítású szellőző, légbevezetők: 
Ezeken a típusokon az átáramló levegő mennyisége manuálisan állítható be. A beállítás függvényében a légbevezető szabályozza a helyiségbe jutó friss levegő mennyiségét.

image005

 

Minden esetre

Az EMM, EMF légbevezetőkön beérkező levegő iránya attól függ, hogy a talapzatát a két lehetőség közül, hogyan szerelik fel. Így a légáram iránya a födém elhelyezkedésétől és a benntartózkodók kényelme érdekében megválasztható.

Gázkészülékek légellátása

A nem zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők alkalmasak a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlására.

Páramentesítés okos berendezéssel!

A friss levegőre, szellőztetésre szükség van, méghozzá rendszeresen, ám ma már több lehetőség közül választhatunk, mint régen. Korábban, ha szellőztetni szerettünk volna, egyértelmű volt, hogy ablakot nyitunk. Ma már ez a tevékenység energiatakarékos formában is megvalósítható, ráadásul olyan kiegészítő előnyökkel is jár, mint amilyen a páramentesítés.

Egy otthon falai között számos, hétköznapi tevékenység okoz páralecsapódást, méghozzá nap, mint nap. Amennyiben ezt a páralecsapódást nem semlegesítjük, rövidesen számolnunk kell annak negatív következményeivel. Mivel jár a párásodás? Nem csupán nyirkos, csúszós lesz minden, de hamarosan megjelennek a kórokozók és a penész is.

Forduljon hozzánk bizalommal, mert a páramentesítés hatékony eszközét kínáljuk! Az Aereco berendezése szabályozott szellőztetéssel okosan és energiatakarékosan oldja meg a levegő cseréjét és a helyiségek páramentesítését is.

Lépjen velünk kapcsolatba feltüntetett elérhetőségeink egyikén, és ismerje meg a hatékony páramentesítés új eszközét!