Hasznos Infók

1 Páramentesítés/penész megszüntetése otthonába

 

Miért szükséges a szellőzés?

 

Ablaknyitással szellőztetni egy elavult, drága szokásimage001

Régen, amikor szükségét éreztük, kinyitottuk lakásunk ablakait otthonunk átszellőztetése érdekében. Mai energiatudatos világunkban feltehető a kérdés, hogy ez a leghatékonyabb és leggazdaságosabb megoldás? A hagyományos, ablaknyitásos vagy kézi szabályozású szellőztetéskor bent tartózkodók nem képesek megítélni, hogy valójában meddig indokolt nyitva tartani ablakot és mettől (főleg télen) csak fölösleges hőveszteség okozása. A túl rövid ideig történő szellőztetés pedig nem biztosítható a megfelelő levegőminőség.

A páraszabályozott szellőzőrendszer alkalmazásával kiküszöbölhető az ablaknyitás okozta hőveszteség ugyanakkor jelentős fűtési energia takarítható meg.

A rendszer elemei a helyiségek levegőminőségéhez igazodva automatikusan szabályozzák a légcserét, mindig csak ott és akkor szellőztetnek, ahol ténylegesen indokolt, ugyanakkor garantálják az optimális levegő minőséget az épületben.

Jobb légcsere, nagyobb komfort

Azáltal, hogy az Aereco szabályozott szellőztetési rendszer a szükségletek szerint szellőztet, nagyban hozzájárul a image003belső levegőminőség javításához. Amint egy helyiségben személyek tartózkodnak, nő a relatív pára tartalom, ekkor a páraérzékelős szellőzőelemek zsalui nyílnak, megnő a légforgalom. A kiszolgáló helyiségekben (konyha, fürdő, WC) folytatott tevékenységek fokozott szag, illetve párakibocsátással járnak. Ezek következtében az itt elhelyezett légelvezetők a páraérzékelő vagy mozgásérzékelő, esetleg kézi kapcsoló hatására nyitnak, ezáltal fokozva az elszívott levegő mennyiségét és felgyorsítva a szennyezett levegő eltávolítását.

Pára és penészmentes otthon

Az emberi kipárologtatás és a szokásos tevékenységeink (főzés, zuhanyozás, mosás) következtében felszabaduló
nedvesség páralecsapódásokat okozhat, melyek gombásodást, penészesedési folyamatokat indíthatnak el.
Ahogy növekszik a páratartalom, és ezzel a kondenzáció veszélye, a higroszabályozású szellőzőelemek nyitnak, a
fokozódó szellőzés csökkenti a páratartalmat, így megszűnik a kondenzáció veszélye.

Gázkészülékek légellátása

A nem zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható. Ezáltal ezek a berendezések biztonságosan üzemeltethetőek.

Önszabályozó szellőzőelemek

EMM automatikus működésű higro(pára)érzékelős szellőző, légbevezetők:
A helyiség páratartalmának függvényében, automatikusan szabályozza a bejutásra kerülő friss levegő mennyiségét. Csak annyi levegőt enged be, amennyi ténylegesen a helyiség optimális levegőminőségéhez szükséges, ezáltal nem okoz felesleges fűtési energiaveszteséget.

EMF kézi beállítású szellőző, légbevezetők:
Ezeken a típusokon az átáramló levegő mennyisége manuálisan állítható be. A beállítás függvényében a légbevezető szabályozza a helyiségbe jutó friss levegő mennyiségét.

image005

 

Minden esetre

Az EMM, EMF légbevezetőkön beérkező levegő iránya attól függ, hogy a talapzatát a két lehetőség közül, hogyan szerelik fel. Így a légáram iránya a födém elhelyezkedésétől és a benntartózkodók kényelme érdekében megválasztható.

Gázkészülékek légellátása

A nem zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők alkalmasak a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlására.

 

2 RAL beépítés

Egy kiváló hőszigetelő képességű műanyag ablak, ajtó beépítése során kevesen gondolnak arra, hogy a nem megfelelő ablakbeépítés sokat ronthat az összesített hőszigetelési értéken. Persze eleinte még ez nem jelentkezik, hanem majd csak néhány év elteltével, amikor a poliuretán szigetelő hab (pur-hab) a nedvesség hatásra sokat veszít a szigetelő képességéből.

kép1 kép2

 

A lakóingatlanokban egy nap alatt rengeteg pára halmozódik fel (4 személy esetén kb. 14 liter), ami a lakás hidegebb területein lecsapódik – ez természetes velejárója minden ingatlannak, ahol emberek élnek. A hagyományos ablakbeépítés esetén a műanyag ablak és a falazat közötti rést kitöltő pur-hab hamar elveszítheti az eredeti hőszigetelő képességét, főként akkor, ha folyamatosan nedvesség éri a pur-hab vágott felületeit. Egy innovatív eljárással – a németországi RAL szabvánnyal – megőrizhető a pur-hab, és így a nyílászáró szigetelő képessége. A VBH által forgalmazott Greenteq ablakbeépítési rendszer ajánlott minden műanyag ablakcsere esetén, akár középkategóriás, akár csúcskategóriás műanyag ablakról legyen szó.

PDF katalógus (kattintással elérhető)

 

3 Katedrál üvegek

A katedrál üveg, olyan síküveg, melynek egyik fele sima, másik oldalán a henger mintázatától függő mélységű és terjedelmű mintázat van, esetleg mindkét felülete mintázott. Nagyon sok változatban készül, a kor és az ízlésvilág változásának megfelelően. Ezek az üvegek áttetszők, átengedik a fényt de átlátni nem lehet rajtuk, azonban átláthatósága és fényáteresztő képessége függ a színtől és a mintázattól. Hasonlóan tovább feldolgozható, mint a float üvegek, bár a belső feszültsége lényegesen nagyobb, mint a float üvegé. Ezeket használjuk beltéri ajtók üvegezésénél, illetve olyan helyeken ahol fontos a fényáteresztés, de a beláthatóság nem megengedett.

Katedrál üveg minták:

CsincsillaDelta-mattFatorzs
Delta-fehersavmartKuraGriz

 

Középtömítéses rendszer avagy 3.gumitömítés

Középtömítéses rendszerű nyílászárók hármas gumitömítéssel vannak ellátva. A harmadik extra tömítés kiemelkedő hanggátlást, vízzárást és így jelentősen fokozza az ablakok használati értékét, energiatakarékosságát.

 

Hibásműködés-gátló

muanyag-ablak-hibas-mukodtetes-gatlo

Hibásműködés gátló által a már buktatott szárny közvetlen kinyitása és ezzel a szárny “kiemelése” a felső pántból lehetetlenné válik, biztosítva az ablak biztonságos használatát.

 

Résszellőzés funkció

Az ablak nagyon kis mértékben való “buktatásának” lehetőségét kínálja, épp csak akkora rést engedve, hogy otthona levegőjét frissen tartsa anélkül, hogy szellőztetéshez teljesen bukóra kelljen nyitni az ablakot, vagy kitárni az ablakszárnyat.

Clíma solár üveg:

CGS-elony guardian_climaguard_solar_uveg

Legyen zord tél vagy forró nyár,a multifunkciós Clíma Guard Solar üvegezésű ablakokkal jól érezheti magát otthonában,ráadásul még jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthat,miközben a lakásba jutó természetes napfényről sem kell lemondania. Az emelkedő energia árak miatt oda kell figyelnünk otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek egyik legfontosabb eleme a megfelelő nyílászárók kiválasztása. A ClimaGuard Solar olyan síküveg termék, amelynek felületén egy átlátszó, különlegesen vékony bevonat található. Ennek köszönhetően a magas fokú fényáteresztés (66%), a kiváló hőszigetelés, valamint a naphő elleni védelem (a nap hőnek csak a 42%-át ereszti át),egyaránt biztosított ugyanazzal az üvegezéssel.

Nyáron is fontos a megfelelő hőszigetelés, hiszen a forró napokon, az ablakokon keresztül besugárzó nap jelentősen felmelegíti lakótereinket. Ilyenkor ablakaink felületére több mint 400 Watt/m2 napenergia esik. A hagyományos hőszigetelő üvegek ennek körülbelül 77%-át ereszti át a lakótérbe és gyakran elviselhetetlen kánikulát teremt otthonunkban. A ClimaGuard Solar üveggel csökkenthető a szobába jutó naphő, mivel ez az üveg ebből csak 42%-ot ereszt be. Alacsony hő áteresztési képessége biztosítja a megfelelő komfortérzethez szükséges belső üvegfelületi hőmérsékletet. Emellett légkondicionáló berendezés használata esetén nyáron jelentős energia megtakarítás is elérhető.

 

Alumínium borítás

3d5de15603 okna_aluminiowe1_big

Ha igazán egyedi megjelenésű nyílászárókra vágyik, az alumínium burkolatos műanyag ablakokat ajánljuk. A manapság hódító minimál stílusú építészet legfontosabb elemei a nagy üvegfelületű nyílászárók. A modern megjelenés hatását a jól megválasztott alapanyagok is erősítik. A középületekben és irodaépületekben már jellemzően alumínium nyílászárókat építenek be és ez egyre gyakoribb a magasabb minőségű családi házépítésnél is. Sokakat azonban elrettent a jó minőségű hő híd mentes alumínium nyílászárók árkategóriája. Nekik ajánljuk az alu borításos műanyag ablakokat. A technokrata megjelenésű, alumínium klippes műanyag nyílászárók a RAL skála bármely színében kérhetők, akár strukturált, matt felületű festéssel is. Hőszigetelés tekintetében az alu burkolatos műanyag ablak tulajdonságai megegyeznek a burkolat nélküli kivitellel. Ezt a nyílászáró kategóriát elsősorban három rétegű üvegezéssel javasoljuk, melynek hatása tovább fokozható a hő híd mentes Cromatech Ultra üveg távtartó alkalmazásával. Ez a kategória rejtett pántos vasalattal is rendelhető . Biztonságos, profi hő- és hangszigetelő, elegáns nyílászárók..


Melegperemezés

003 004

Az üveg hőszigetelés szempontjából leggyengébb pontja a távtartó, amely jó hővezetése miatt Hő hidat képez és páralecsapódáshoz vezethet. A hő hídeffektus minimalizálása érdekében az alumínium anyagú távtartók használata egyre jobban csökken. A “meleg-perem” távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás és az Uw-érték csökkentésére. A „meleg-perem” távtartó rendszer bizonyos fokig gyengíti a fém és üvegérintkezés mentén kialakult hő hidat. A meleg-peremes távtartó csökkenti a páralecsapódás veszélyét. Ezzel javítja a higiéniát, melynek eredménye, egy egészséges működő belső klíma. Az ablakok és homlokzatok számított hőátadási tényezője (Uw) egyértelműen igazolja, hogy a műanyag távtartó kedvezőbb mutatókkal, értékekkel rendelkezik, mint az alumínium.

 

Lowe bevonat

lowe-lagyfembevonatos-hoszigetelt-uveg

A Low-E bevonat olyan ultravékony, nagy hatékonyságú aktív nemesfém-réteg, mely lehetővé teszi a napenergia hasznosítását télen. A fény és a napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad. A Low-E bevonat minden nyílászárónkba alap felszereltség.

 

Praktikák az alumínium redőny tisztításához

alumínium redőnyök

Ha éppen most tervezi, hogy alumínium redőnyt vásárol, akkor jó, ha ismeri a különböző tisztítási praktikákat, például, hogyan dolgozhat hatékonyan és gyorsan úgy, hogy közben a felületet is megkíméli.

Az alumínium redőnyök viszonylag könnyedén tisztán tarthatóak. Belülről zökkenőmentesen zajlik a folyamat, ám ha tömblakásban szeretné a külső felületet tisztítani, az szinte lehetetlen, ha külső tokozású a redőny. Ez a lécek csévélési iránya miatt van így, mert kifelé tekerednek fel a lemezek a redőny tengelyére.

Az alumínium redőnyök takarításához megfelelő hatású tisztítószer vizes oldata ajánlott.  A szennyeződés könnyedén lemosható, miután bő vízzel fellazította a lemezekre tapadt port. Ezután mossa le újból, majd kicsavart ronggyal törölje át ismét a felületet.

A szúnyoghálóval felszerelt redőnyök esetében a háló tisztántartására is ügyelni kell, sok szösz és por rakódhat le rajta. Húzza le a hálót, majd tisztítsa meg a porszívó puhaszőrű keféjével. Ezt követően bő vízzel és a kefével, valamint tisztítószer segítségével mossa le többször is.

Tekintse át kínálatunkat, kiváló minőségű alumínium redőnyök közül választhatja ki az Önnek legmegfelelőbb darabokat!

 

A műanyag nyílászárók előnyei a nyári időszakban

műanyag nyílászárók

A műanyag nyílászárók pozitívumairól már számtalan publikáció megjelent. Ám ezek többségében azt a tényt járják körbe, hogy a téli időszakban milyen előnyökre tehetünk szert ezzel a konstrukcióval. De mi a helyzet a nyárral, mikor a hőmérséklet az egekbe szökik?

A műanyag nyílászárók legfőbb kedvező tulajdonsága a hőszigetelés. Azonban sokakban él a tévhit, hogy ez csak télen előnyös, hiszen akkor kell a fűtés által termelt hőt bent tartani, míg a hideget kint. Ám ugyan ez a folyamat zajlik le a nyár folyamán is, ugyanis a szigetelésnek hála a műanyag nyílászáró remekül bent tartja a hűs levegőt a lakásban, miközben a meleget kizárja. Ez egy légkondicionált lakásban különös fontos, hiszen így kevesebb energiát fogyasztva is fent tartható a kívánt hőmérséklet.

Ahhoz azonban, hogy erre az előnyre szert tegyen, fontos, hogy minőségi műanyag nyílászárót válasszon, melyet kínálatunk segítségével Ön is megtehet! Forduljon hozzánk bizalommal, és élvezze a műanyag nyílászárók előnyeit az év bármely szakaszában!

 

Az igazán egyedi és praktikus garázskapu titka

garázskapu gyártás

Az egyedi garázskapu gyártásnak még nincs olyan nagy hagyománya hazánkban. Ennek legfőbb oka, hogy a kereslet és a kínálat nem mozog párhuzamban, ám cégünk egyik hivatása, hogy ezt a rést betöltse a piacon!

Ha egyedi megrendelés alapján zajló garázskapu gyártás mellett döntünk, annak több előnye is van. Egyfelől, pontosan az igényekhez mérten készíthető el a kívánt kialakítás, másfelől ár-érték arányban igazán kedvező az előállítás és beépítés. A piacot tekintve gyakran érzékelhető, hogy a garázskapu árak túl magasak a minőséghez képest. Mi erre kínálunk optimális megoldást, hiszen megbízható alapanyagokkal dolgozunk, a kialakítás pedig a megrendelőn múlik.

Amennyiben Ön is szeretne a garázskapu gyártás praktikus megoldása mellett dönteni, forduljon hozzánk bizalommal! Mi biztosítjuk a minőséget és a szakértelmet, Ön pedig az egyediséget és a sajátos elképzeléseket! Alkossuk meg együtt a tökéletes garázskaput! Elképzeléseivel és kérdéseivel bátran keressen fel minket elérhetőségeinken!

 

Nyílászáró csere, hogy ne érje kellemetlen meglepetés

műanyag nyílászáró Általában a nyílászárócserére nehezen szánják el magukat az emberek, pedig hasznossága elvitathatatlan. Nézzünk meg néhány esetet, amikor semmiképp sem szabad megfeledkezni a bejárati ajtó cseréjéről a biztonság érdekében!

  • Új helyre költözik, ahol régi bejárati ajtó található? Ha egy ósdi típussal van dolga, akkor mindenképp érdemes lecseréltetni műanyag nyílászáróra, hiszen semmi sem kellemetlenebb annál, mint mikor egy hideg reggelen nem tudja kinyitni vagy bezárni a bejárati ajtót, mert elvetemedett!
  • Nem érzi magát biztonságban a lakásban? A műanyag nyílászáró megoldhatja a problémát, hiszen a valóban jó ajtók és ablakok könnyedén ellenállnak a betörőknek, így Önnek nem kell féltenie az értékeit és nyugodtan alhat.
  • A régi ajtó már nem szigetel jól és csúnya is? Ne fizessen többet a fűtésre emiatt, miközben a bejárati ajtó cseréje könnyedén megoldja a dolgot, ráfizetés nélkül! Inkább egy új műanyag nyílászáró, mint hónapokon át magas fűtésszámla, nem igaz?

Keressen minket Ön is bátran, ha új nyílászárót szeretne, hiszen a rendelkezésére állunk! Várjuk jelentkezését!

 

Ne kockáztasson – szerezzen be biztonsági ajtót!

biztonsági ajtóBizonyára nem véletlen, ha felkeltette az érdeklődését a cím. Sokszor nem érzi magát biztonságban a saját otthonában? Gyakran tartózkodik hosszabb ideig távol a háztól, és szeretné, ha ez idő alatt sem érné kár? Olyan helyen lakik, ahol jobb az óvatosság? Akkor ne habozzon felkeresni minket, hiszen kiváló biztonsági ajtókkal állunk a rendelkezésére!

A biztonsági ajtók a bejárati ajtók speciálisabb darabjai, melyek a nyílászárók között igen előkelő helyet foglalnak el. Mivel a legtöbb káreset abból adódik, hogy a nyílászárókat törik fel a rosszindulatú emberek, ezért sok probléma megelőzhető azzal, ha megfelelő típust választ. A biztonsági ajtók komoly akadályt jelentenek a betörők számára, olyannyira, hogy akár már az ajtó maga is elriasztó hatással bír, hiszen túl sok időt venne igénybe, hogy keresztüljussanak rajta az illetéktelen behatolók.

Ne bízza a véletlenre, hogy vajon behatolnak-e idegenek az otthonába, inkább gondoskodjon a biztonságról segítségünkkel, és tekintse meg biztonsági ajtó kínálatunkat!

 

Várja a telet felkészülten!

műanyag nyílászárók

Beköszöntött az ősz hűvösebb, barátságtalanabb időszaka, és ezzel együtt megérkeztek az első fagypont közeli hőmérsékletek is. Ha eddig nem volt sürgető, most már azzá vált, hogy otthonunk nyílászáróit korszerűsítsük, lehetőleg még a fagyos tél beállta előtt.

Egy műanyag nyílászárónak számtalan előnye van, melyeket nem csak a hűvös időben élvezhetünk, de ebben az időszakban fokozottan hasznosnak bizonyulnak:

  • A műanyag nyílászáró, ha minőségi alapanyagból készül, kiváló szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, melynek számtalan kedvező hatása van. Egyrészt energiatakarékossá tehetjük otthonunkat, hiszen kevesebb fűtésre van szükség mellette. Másfelől költséghatékony és környezetbarát is.
  • A műanyag nyílászáró kiválóan ellenáll az időjárási viszontagságoknak, tehát sok éven át élvezhetjük hibátlan funkcionalitását.
  • Kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, így nem csak a hőt tartja bent, de a zavaró hangokat is kizárja.

Ha Ön is szeretne okos és modern megoldást otthona szigetelésére, válassza műanyag nyílászáróinkat!

 

Kényelem és funkcionalitás egy szerkezetbe zárva

műanyag redőnyök

Mint azt tudjuk, az alumínium redőnynek számtalan előnye létezik. Egyfelől biztonsági szempontból optimálisabb tulajdonságokkal rendelkezik, mint más kialakítású társai, másfelől a hő-, hang- és fényszigetelésben is remekül helytáll – tehát amellett, hogy költség- és energiahatékony megoldást kínál, még az árnyékolástechnikában is az élen jár. Emellett megjelenése is esztétikus, tehát bármilyen környezetbe beilleszthető, legyen szó otthoni- vagy irodai kialakításról!

Mivel korunk egyik elvárása, hogy minden kényelmes és egyszerűen működtethető legyen, ezért a motoros alumínium redőny kiváló választás lehet. A mechanikus megoldással szemben, a motoros alumínium redőny könnyen működtethető, nem akad, és nem kell félni a huzal meghibásodásától sem, illetve egyetlen gombnyomás segítségével működtethető, így egy bizonyos távolságon belül kényelmesen irányítható.

Ha Ön is praktikus és biztonságos árnyékolástechnikára vágyik otthonában vagy irodájában, forduljon hozzánk! Weboldalunkat olvasgatva a műanyag redőnyök árairól is tájékozódhat!

Az alumínium redőnyök sokszínű felhasználhatósága

alumínium redőnyök áraA mai világban szinte napról-napra jelennek meg innovációk és újabb találmányok, ez nincs másként az árnyékolástechnika világában sem. A mai alumínium redőnyök ára jól mutatja, hogy ezek a konstrukciók valóban korszerűek!

Sokan, mikor meghallják az alumínium redőnyök árát, megriadnak, hiszen hirtelen magas kiadásnak tűnhet, azonban jobban átgondolva, hosszútávon sokszorosan visszatérül az ára! Hogy miért?

  • Szigetelés – A korszerű alumínium redőnyök ára azért kimagasló a többi megoldáshoz képest, mert sokkal színvonalasabb alapanyagból készülnek, időtállóabbak és szigetelési opcióik is kiemelkedőek, így egy háztartásban a fűtési számlákat is segíthet csökkenteni!
  • Hosszú távú megoldás – A minőségi alapanyagoknak köszönhetően akár több generáción át is kiváló szolgálatot nyújthat!

Bátran keressen fel minket, ha igazán korszerű árnyékolóra van szüksége! Amennyiben a legkedvezőbb alumínium redőny árakat keresi a piacon, forduljon hozzánk bizalommal!

Mikor érdemes a műanyag nyílászárók mellett dönteni?

műanyag nyílászárókA korszerű megoldásoknak köszönhetően manapság számtalan szférában élhetnek az emberek igazán komfortos körülmények között. Korunkban a spórolás és a környezetvédelem kiemelkedő prioritással rendelkezik, így az olyan megoldások, mint a műanyag nyílászárók, előrelendíthetik a fejlődést és a családok költségvetését.

A műanyag nyílászárók kiválóan szigetelnek, így akár töredékére csökkenthetik a téli fűtésszámlákat, mely egy többgyerekes család esetében különösen előnyös lehet. Emellett a remek kialakításnak köszönhetően sok éven át nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, így sok évre leveszi a terhet a tulajdonosok válláról. A műanyag nyílászárók további előnyei közé tartozik, hogy teljes mértékben újrahasznosíthatóak, így környezetkímélő megoldást is kínálnak!

Műanyag nyílászáróra akkor érdemes váltani, ha olyan megoldást keres, mely segít csökkenteni a kiadásokat, és hosszútávon nyújt ideális szolgálatot, emellett pedig az ökoszisztémát sem károsítja! Ha Ön is ilyen megoldást keres, forduljon hozzánk bizalommal!