Emelő-toló és harmonika erkélyfal

Egy családi házban, de akár egy többlakásos társasházban is közkedvelt nyílászárók a tolóajtók és a homlokzati harmonika ajtók. Ezért természetes, hogy a Fenster Türen Kft kínálatában is számos speciális és nagyszerű műszaki megoldás található meg ezen típusokból. 

 

Mi a különbség a tolóajtók és a harmonika ajtók működése között?

A tolóajtó egy síkban mozgó szerkezet, ahol az egyik ajtószárny fix, míg a másik előtte eltolható. Ebből adódik, hogy az ilyen nyílászáró beépítésekor csak a teljes szerkezeti szélesség fele tehető átjárhatóvá. Az eltolható nyílószárny lehetséges maximális mérete határozza meg a legnagyobb nyitható szélességet.

kép2

Tolóajtóknál csak a teljes falnyílás 50%-a nyitható

Ezzel szemben a homlokzati harmonika ajtók a térben befelé vagy kifelé nyíló szerkezetek, ahol az  ajtószárnyakat egymásra hajtva az ajtónyílás szélére parkoltathatjuk. Így a nyílás szabaddá és teljes szélességében átjárhatóvá válik.

kép3

Hamonika ajtóknál  a teljes szélesség kinyitható.

 

Az épület mely részén alkalmazhatunk tolóajtókat és harmonika ajtókat?

Mindenekelőtt ott, ahol nagy felületen átláthatóvá akarjuk tenni a homlokzatot. Akár azért, hogy élvezzük a kilátást, akár azért hogy sok fényt engedjünk be a lakásunkba. Amikor a toló vagy a harmonika ajtó között választunk, akkor a kilátás szempontjából egy fontos kérdést kell mérlegelnünk. Mégpedig azt, hogy a nyílászáró csukott, vagy nyitott állapotában akarjuk a maximális átláthatóságot biztosítani. Ebből a szempontból a tolóajtók zárt állapotban, a harmonika ajtók pedig nyitott állapotban előnyösebbek.

A toló és harmonika ajtók másik fontos felhasználási területe az erkély, vagy teraszajtóként való beépítés. Mindkét esetben cél a lakás és a terasz ill. erkély közötti lehető legnagyobb szélességű közlekedési út megnyitása. Ezt a funkciót mindkét nyílászáró típus kiválóan kielégíti, a köztük való választás többnyire a lakók szokásaitól, életmódjától és a beépítési hely környezetétől függ. Az igények feltárásában, a műszaki megoldás kialakításában az építész tervező mellett mindenképpen javasolt egy nyílászárós szakember bevonása is.

Különösen hasznos lehet a nagyfelületű homlokzatnyitás az épület azon részein, ahol intenzívebb mozgást végezhetünk (pl. kondi szoba), vagy a wellness részlegnél és a beltéri medencénél, ahol elsősorban nyáron igen hasznos lehet a „természet beengedése” a házba. A medence falazatának kinyitása akár 14 méter szélességig egyetlen harmonika szerkezettel megoldható.

 

Emelő-toló és harmonika erkélyfal: nyisson az újdonságra!

A hagyományos nyílászárókat jól ismerjük, ettől olyan komfortosak minden előnyükkel és hátrányukkal együtt. De van úgy, hogy egy idő után valami többre vágyunk, és szeretnénk valami újat kipróbálni, például a modern erkélyfalakat.

Keressen meg minket bizalommal, ha Ön is így gondolkodik, és úgy döntött, hogy szívesen lecserélné a terasz, vagy az erkély nyílászáróit erkélyfalra! Kínálatunkban emelő-toló és harmonika erkélyfalakat egyaránt talál, és a segítségükkel könnyedén modernizálhatja otthonát! Ilyen emelő-toló és harmonika erkélyfalakkal nem csupán sokoldalúbb nyílászárókon keresztül juthat ki a teraszra, balkonra, vagy erkélyre, de sokat tehet az ingatlana környezetbarát, energiatakarékos fenntartásáért is.

Hála az erkélyfalak többféle típusának, minden leendő tulajdonos maga választhatja ki, melyik illik hozzá. Saját személyes igényeinek és az otthona adottságainak megfelelő emelő-toló és harmonika erkélyfalakat építtethet be.

A részletekkel kapcsolatban megtalál minket megadott elérhetőségeinken!