Aluplast

Az aluplast csoport 1982 óta foglalkozik kiváló minőségű és technikailag tökéletesített műanyag-ablakrendszerek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, ennek köszönhetően a legnagyobb márkák közé tartozik Európában. Az aluplast tehát már közel 30 éve a kiváló nyílászárók gyártója.

Aluplast nyílászáróinkhoz minden esetben ajánljuk. (kattintással részletek)

Aluplast nyílászárók típusai:

Aluplast Ideal 4000

Aluplast Ideal 4000 műanyag nyílászáró

Termék paraméterei

ablak beépítési mélység: 70mm
5 légkamrás ablakprofil UV- és ütésálló PVC
Maco multimatic vasalat
– több ponton záródó vasalat rendszer
– résszellőztetési funkcióval
– ablak üvegezés: 2 rétegű 4-16-4 lágyfém bevonatú, argon gáztöltésű K=1,0 W/m2K
– 3 rétegű lágyfém bevonatú, argon gáztöltésű K= 0,6 W/m2K
– ablak merevítés: masszív horganyzott acél merevítés
– szürke, duplán körbefutó gumitömítés
– famintázatú Renolyt Fóliák óriási választékban

Hőátbocsátási tényezők

Üvegezés Ug

Teljes szerkezet Uw

Kettőrétegű üvegezés esetén

1,0

1,23

Háromrétegű üvegezés esetén

0,67

1,0

Speciális távtartó esetén

0,55

0,82

Részletes leírás(kattintással részletesebb leírás).

Aluplast Ideal 4000 NEW

Aluplast Ideal 4000 NEW műanyag nyílászáró

Termék paraméterei

– 6 légkamra 85mm beépítési mélység

– háromrétegű üveg

– megnövelt üvegezés akár 54mm-ig

– extra jó stabilitás

– horganyzott acélmerevítés

– kiváló hőszigetelés résszellőztetési funkcióval több ponton záródó vasalat rendszer

– vasalat: Maco multimatic

Hőátbocsátási tényezők

Üvegezés Ug

Teljes szerkezet Uw

Kettőrétegű üvegezés esetén

1,0

1,2

Háromrétegű üvegezés esetén

0,6

0,9

Speciális távtartó esetén

0,5

0,8

Részletes leírás (kattintással részletesebb leírás).

Aluplast Ideal 4000 ALUBORÍTÁSSAL (ALUSKIN)

Ha igazán egyedi megjelenésű nyílászárókra vágyik, az alumínium burkolatos műanyag ablakokat ajánljuk. A manapság hódító minimál stílusú építészet legfontosabb elemei a nagy üvegfelületű nyílászárók. A modern megjelenés hatását a jól megválasztott alapanyagok is erősítik. A középületekben és irodaépületekben már jellemzően alumínium nyílászárókat építenek be és ez egyre gyakoribb a magasabb minőségű családi házépítésnél is. Sokakat azonban elrettent a jó minőségű hő híd mentes alumínium nyílászárók árkategóriája. Nekik ajánljuk az alu borításos műanyag ablakokat. A technokrata megjelenésű, alumínium klippes műanyag nyílászárók a RAL skála bármely színében kérhetők, akár strukturált, matt felületű festéssel is. Hőszigetelés tekintetében az alu burkolatos műanyag ablak tulajdonságai megegyeznek a burkolat nélküli kivitellel. Ezt a nyílászáró kategóriát elsősorban három rétegű üvegezéssel javasoljuk, melynek hatása tovább fokozható a hő híd mentes Cromatech Ultra üveg távtartó alkalmazásával. Ez a kategória rejtett pántos vasalattal is rendelhető . Biztonságos, profi hő- és hangszigetelő, elegáns nyílászárók..

ALUSKIN műanyag nyílászáróALUSKIN műanyag nyílászáró beépítveAz alumínium nyílászárók letisztult, kortalan megjelenésében gyönyörködhet, miközben a műanyag nyílászárók kiváló hőszigetelő tulajdonságait élvezheti.

Aluborításos nyílászárók – a RAL skála bármelyik színében rendelhető – külső alumínium borítással készülnek mely különleges esztétikai élményt és hosszú élettartamot garantál.

  • 70 mm-es 5 kamrás profil
  • Maco osztrák alap biztonsági vasalat, hibásműködtetés-gátlóval, résszellőző funkcióval
  • Igény szerint magasabb biztonsági fokozat (WK2 vasalat, zárható ablakkilincs, ragasztott biztonsági üveg)

 

Hőátbocsátási tényezők

Üvegezés Ug

Teljes szerkezet Uw

kettőrétegű üvegezés esetén

1,0

1,23

háromrétegű üvegezés esetén

0,67

1,0

Speciális távtartó esetén

0,55

0,82

IDEAL 4000

Az Ideal család átgondolt technológia alapján készül. Azon kívül, hogy az IDEAL 4000 rendszer megfelel a legszigorúbb hő-védő normáknak, modern külsővel rendelkezik, amely követi a piacon lévő legújabb trendeket. Lekerekített vonalak jellemzik az ablak modern és esztétikus külsejét.

Ideal 4000 Round line egy klasszikusabb megoldás az ötkamrás profilok szegmensében, mely megfelel azon vevők igényeinek, akik esztétikumot értékelik. Különlegesség, hogy a keret és szárny magasságának 5 mm-es csökkentése nagyobb üvegfelületet biztosít.

Szerkezet: Aluplast Ideal 4000 Németországból szállított hőhídmentes öt légkamrás, 70 mm-es műanyag ablakprofilrendszer, kívül sarkos vagy domború szárnyprofillal, RAL 9016 standard fehér színben, horganyzott idomacél merevítéssel két sorban körbefutó, nagy rugalmasságú EPDM tömítéssel, kívül-belül fekete (színes szerkezeteknél) vagy világosszürke színben.

Meleg peremezés.

A meleg-peremes távtartó csökkenti a páralecsapódás veszélyét. Ezzel javítja a higiéniát, melynek eredménye, egy egészséges működő belső klíma. Az ablakok és homlokzatok számított hőátadási tényezője (Uw) egyértelműen igazolja, hogy a műanyag távtartó kedvezőbb mutatókkal, értékekkel rendelkezik, mint az alumínium.

image002
image001

Az üveg hőszigetelés szempontjából leggyengébb pontja a távtartó, amely jó hővezetése miatt Hő hidat képez és páralecsapódáshoz vezethet. A hő hídeffektus minimalizálása érdekében az alumínium anyagú távtartók használata egyre jobban csökken. A “meleg-perem” távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás és az Uw-érték csökkentésére. A „meleg-perem” távtartó rendszer bizonyos fokig gyengíti a fém és üvegérintkezés mentén kialakult hő hidat.

RAL beépítés

Egy kiváló hőszigetelő képességű műanyag ablak, ajtó beépítése során kevesen gondolnak arra, hogy a nem megfelelő ablakbeépítés sokat ronthat az összesített hőszigetelési értéken. Persze eleinte még ez nem jelentkezik, hanem majd csak néhány év elteltével,

amikor a poliuretán szigetelő hab (pur-hab) a nedvesség hatásra sokat veszít a szigetelő képességéből.

image003

image004

image005

image006

A lakóingatlanokban egy nap alatt rengeteg pára halmozódik fel (4 személy esetén kb. 14 liter), ami a lakás hidegebb területein lecsapódik – ez természetes velejárója minden ingatlannak, ahol emberek élnek. A hagyományos ablakbeépítés esetén a műanyag ablak és a falazat közötti rést kitöltő pur-hab hamar elveszítheti az eredeti hőszigetelő képességét, főként akkor, ha folyamatosan nedvesség éri a pur-hab vágott felületeit. Egy innovatív eljárással – a németországi RAL szabvánnyal – megőrizhető a pur-hab, és így a nyílászáró szigetelő képessége. A VBH által forgalmazott Greenteq ablakbeépítési rendszer ajánlott minden műanyag ablakcsere esetén, akár középkategóriás, akár csúcskategóriás műanyag ablakról legyen szó.

A rendszer 85 mm szélleségű, külső tömítésssel, 5 – 6 kamrás. Az ideal 4000 az ideális rendszer új generációs proflja, amely máreleget tesz a jövőbeli ablakokra. Ezek ötvözik a modern technikát a legmagasabb otthoni kényelmet. Erős profilú kialakításszélessége 85 mm-es és egy nagy kamra garantálja az optimális statikus paramétereket amik lehetővé teszik a végrehajtását anagyméretű ablakokkal. Többkamrás kialakítás a magas hő-és hangszigetelést jelemzi. Eredeti és harmonikus kialakítással,kombinálva a bőséges rendszer megoldások korlátlan lehetőségeket teremt az ablakokra kiemelve a saját stílusra. Klasszikus,elegáns vonalak, karcsú profilok kifejező kontúrokkal sarkos változatban garantálja az időtlen eleganciát. Azok számára van akika kivételes kreativitást szeretik, megtudják különböztetni a finom optika és a szelíd lekerekítést is. A lekerekített körvonalai azablakoknak nagyon vonzó és tökéletesen illeszkedő a modern épitéshez. Különböző típusú üveg gyöngyök lehetővé teszik azextra stílust. A ideal 4000 rendszer ideális univerzális alkalmazásai, tökéletes mind a modern építészet épülethez vagy egy-éstöbb-családi házakohoz, valamint abban az esetben, f elújításokra. Az utóbbi esetben, ahol ez gyakran nem lehetséges az a azablak nyitása, amely különösen f ontos előnye a csökkentett magasságú keret és a szárny, ami növeli az üveg f elületét, és lehetővé teszi, hogy több fényt nyújt a szobában.